Nieuws

Reportage Rockanje Classic Races

Klassieke racemotoren zijn prachtig om naar te kijken, maar het is uiteraard nog veel gaver om ze te horen, te ruiken en te zien rijden! Bij de Rockanje Classic Races rijdt Mathijs van de Wall mee in de 350cc-klasse om ons onder te dompelen in de nostalgie van minstens vijf decennia geleden.

Ik heb de beschikking over een CZ uit 1968, met een slagvolume van 310 cc, wat bereikt is door een 250 te voorzien van lange slag. De CZ is behoorlijk kort, licht, heeft een agressieve geometrie en combineert dit met een vriendelijke afstelling van vering en demping. In de ochtend is de vrije training er om kennis te maken met zowel het circuit als mijn CZ. Dit blijkt toch wel een beetje de-alles-is-anders-show, om maar in de jaren-zeventig-termen te blijven. Tijdens die vrije training blijkt die niet al te harde vering een uitkomst, want een bijkomend aspect van het feit dat we het oorspronkelijke Duincircuit volgen, is het feit dat de bestrating in de Elsenhoek, de D.T.- bocht en de Duivelsbocht bestaat uit kinderkopjes, het wegdek bol is en hierdoor zijn rempunten en ideale lijnen totaal anders dan op een ‘normaal’ circuit. Vooral richting de Duivelsbocht vraag ik me in de tweede ronde af waarom iedereen zo vroeg remt, maar een tel later schiet de hartslag in mijn keel als ik begin te remmen en dit heuvelafwaarts, off-camber-traject op klinkertjes iets te vlot nader. Alles gaat prima, maar ik heb een lesje geleerd.

Hoe de dag verder verliep, en wat voor een bijzondere racers we nog meer tegen het lijf liepen tijdens de Rockanje Classic Races? Je leest het natuurlijk in Het Motorrijwiel 184! Een abonnement afsluiten? Dat kan, klik dan even hier.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.