Nieuws

UNIEK BOEKWERK OVER HENK VAN KESSEL

De Nederlander Henk van Kessel wint op zondag 21 april 1974 zijn allereerste Grand Prix in de 50cc wegrace op het circuit nabij Clermont Ferrand (F) op de fabrieks Van Veen Kreidler.

Deze unieke prestatie met aansluitend het binnenhalen van de wereldtitel in de 50cc klasse op 25 augustus 1974 te Brno (CZ), hebben Stichting Classic Motocross NL doen besluiten om deze unieke periode inclusief de complete imposante motorsportcarrière (20 jaar) van Henk van Kessel vast te leggen in een boekvorm.

Bij aanvang van de Coronacrisis in maart 2020 zijn begonnen zij met het verzamelen van zoveel mogelijke documentatie en foto’s van Henk van Kessel, dat tot ongekende hoogte is gegroeid mede door het enthousiasme van een aantal topfotografen uit het verleden.

Het boekwerk kreeg vandaag zijn levenslicht in Cultureel Centrum Myllesweerd te Mill en dat is precies 50 jaar na het behalen van Henk van Kessel’s eerste Grand Prix overwinning.

De samenstelling van het boekwerk heeft uiteindelijk ruim vier jaar geduurd, een immense klus. Het boekwerk telt maar liefst 288 pagina’s, gevuld met vele kleuren en zwart/wit foto’s. De afmeting van de harde kaft is 245 x 305mm. Vele anekdotes, wedstrijdverslagen en uitslagen van alle wedstrijden die Henk van Kessel gereden heeft. En last but not least het exclusieve fabriekscontract met Van Veen Kreidler uit Amsterdam.

De kosten van het boek zijn € 37,50 exclusief verzendkosten.

Het Boekwerk is te bestellen via de website www.motocrossderazen.com, waar ook veel overige informatie te vinden is.

Het is het derde boekwerk van de stichting, na het uitbrengen van het boekwerk Motocross der Azen – Een Gouden Tijdperk (2014) en Jan Clijnk – Het Atoomkanon van Helmond (2018).

Alvast veel kijk- en leesplezier gewenst!

Stichting Classic Motocross NL,
Tonny van Duren
Henk van Kessel
Barbara Jonkman
Marcel Hermans (de auteur)

Foto: 21.04.1974
GP Wegrace Clermont Ferrand (F) – Finish Henk van Kessel (met dank aan Jan Burgers)

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.