Nieuws

Gesoigneerde snit van Helstons

Als het gaat om retro-motorkleding voor de fijnproever is de Franse specialist Helstons een naam die al snel op het puntje van de tong ligt. Met de eendelige Stirling heeft het nu een smakelijk leren pak voor de sportievere rijder.

Een modern leren pak, bij voorkeur in een schreeuwerig kleurtje, smoelt natuurlijk niet heel lekker bij een klassieke sportieve motorfiets. Ben je op zoek naar een eendelig sportief pak, dat ook nog eens goed beschermt en in optische zin goed bij je klassieke machine past, dan zou je deze nieuwe Stirling van Helstons beslist eens moeten passen.

Het pak is gemaakt van 1,0 tot 1,1 millimeter ‘dik’ rundleer, dat een gladde en glanzende oppervlakte-afwerking heeft. De met aramidevezels versterkte binnenvoering is uitneembaar en kan in de wasmachine worden gewassen. Protectoren op knieen, schouders, ellebogen en rug tekenen voor de protectie en alle protectoren zijn eveneens uitneembaar. Daarnaast is het pak van een dubbele laag leer voorzien op heupen, ellebogen en schouders. Naar moderniteiten als kneesliders is het vergeefs zoeken, ook hier tref je een dubbele laag leer. Ook het stuitje is van extra beschermend leer voorzien.

Stretch-inzetstukken aan de achterkant van de benen zorgen voor een goede pasvorm. De onderzijde van de mouwen is met drukkers vast te zetten en hetzelfde geldt voor de borstsluiting.

De Helstons is er in een aanstekelijke wit/zwarte uitvoering, maar wil je volledig op safe gaan, dan kun je ook kiezen voor volledig zwart. Het matenspectrum loopt van S t/m 4XL en voor het pak ben je ongeveer 800 euro kwijt. Info: www.chromeburner.nl

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.