Nieuws

10 juni Classic Races Wemeldingen

PERSBERICHT

WEMELDINGE – 10 Juni zullen er weer klassieke motoren en brommers het mooie circuit van Wemeldinge gaan betreden, dan vinden de “Classicraces” van 2023 plaats. Na het grote succes van vorig jaar 11 Juni 2022 kan het bestuur dat eind 2019 aangesteld is niet wachten om er wederom een mooie, sportieve dag van te maken.

Gezelligheid onder elkaar, dat is waar de Classicraces in Wemeldinge voor staat, saamhorigheid, sportiviteit, passie voor motoren, en ook vooral herinneringen opdoen. Dit motorevenement is voor jong en oud. Iedereen kan zich een dagje vermaken tussen het geluid van de ronkende klassieke motoren. Wilt u wat weten of heeft u een vraag stel deze gerust aan de eigenaar, deze zal u met veel passie vertellen over zijn of haar trots. Als onlangs nieuw voorgesteld voorzitter Cindy van den Broeke van Stichting Classicraces Wemeldinge (was al bestuurslid) , ben ik zeer gedreven om samen met de medebestuursleden, oud bestuursleden, sponsoren, vrijwilligers en vrienden van de stichting, de Classicraces ook komend jaar tot een groot succes te brengen. Ben opgegroeid tussen de motoren, als kind was ik gewend om van de ene motorrace naar de andere te reizen. Door mijn vader Adri van den Broeke, eerst zelf motorcoureur en later de vaste monteur van wijlen Jack Middelburg veel gezien en uiteraard gehoord, het is daarom dan ook mooi dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie organisatie en op die dag ook herinneringen op mag doen.

Op deze dag zullen na de keuringen en trainingsrondjes in de ochtend, in de middag de demonstraties plaats vinden van de verschillende klassen, o.a. de 50cc, 350 cc, 500 cc, de zijspanklasse en (voor echte nostalgie) de 125 veteranen en pre 50 klasse zullen meerijden. Tijdens de demonstratie wordt een gelijkmatigheidswedstrijd gereden, waarbij het er niet om draait wie er als eerste finisht maar wie de meest constante rondetijd weet neer te zetten. Tevens is er ook een ‘Prominente klasse’ waarbij unieke motoren en grote namen uit het verleden van de motorsport Kees Schermer, Adri Wondergem, Ruud Frederiks, Kees van der Endt en Ton van Kruiningen mee zullen rijden. Het circuit is gelegen aan de Oostelijke kanaalweg, vanaf 9.30 uur zal het circuit worden gesloten voor autoverkeer , overnachten is mogelijk voor de rijders vanaf de vrijdag voordien (op eigen risico) op het rennerskwartier. Vanaf zaterdagochtend 10.00 uur zullen de trainingen plaatsvinden, en vanaf 12.30 uur beginnen de wedstrijden.

tickets zijn direct verkrijgbaar aan de kassa en kosten 10,00 per persoon incl. het programmaboekje, kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. Pinnen is mogelijk. Volg onze facebookpagina of website www.scrw.nl voor de laatste informatie.

      

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.