Nieuws

Teambaas Fausto Gresini (60) overleden

Tweevoudig wereldkampioen en teambaas Fausto Gresini is een paar dagen na zijn 60e verjaardag overleden. Dat heeft zijn tream Gresini Racing bekendgemaakt. De MotoGP-teameigenaar raakte in december besmet met het coronavirus en lag sindsdien in kritieke toestand op de intensive care.

Uiteindelijk is het virus hem fataal geworden. “Het nieuws dat we nooit hadden willen melden, maar dat we jullie helaas toch moeten mededelen. Na een strijd van bijna twee maanden tegen het coronavirus is Fausto Gresini overleden”, laat het team weten.

Gresini maakte naam door twee jaar na zijn debut wereldkampioen te worden in het 125 cc wereldkampioenschap. Het jaar erop werd hij tweede, om in 1987 opnieuw tot kampioen gekroond te worden. Als coureur was Gresini tot en met 1994 actief in de racerij. Daarbij schreef hij liefst 21 overwinningen op zijn naam en werd hij een van de meest succesvolle coureurs in de 125 cc-klasse. Drie jaar later nam Gresini de rol aan van teammanager. Dit resulteerde in 2001 in werderom een WK-titel met Daijiro Kato als coureur in de 250 cc.

Verdere kampioenschappen volgden in 2010 in de Moto2Toni Elias en in 2018 in de Moto3 Jorge Martin. Het jaar erop won Gresini met zijn team de inaugurele MotoE World Cup met Matteo Ferrari.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.