Nieuws

Onderdelen zoeken bij Sparta Motorclub

Ze zeggen altijd dat honden en baasjes op elkaar gaan lijken. Voor de leden van de Sparta Motorclub en hun motoren gaat hetzelfde op, zo ontdekken we tijdens een bijeenkomst van de motorclub.

Het vaderlandse motto ‘leven en laten leven’ staat hoog in het vaandel bij de club. Het maakt niet uit hoe jouw Sparta eruit ziet, of hij voor de helft is opgebouwd uit niet-originele onderdelen, bij de Sparta Motorclub ben je zeer welkom. Het is exact dat welkome gevoel dat ik deze ochtend krijg. De ontvangst is meer dan hartelijk op de Onderdelendag. Twee keer per jaar kunnen leden in het eigen onderdelenmagazijn van de club snuffelen naar onderdelen die ze nodig hebben. Om dit artikel iets kleurrijker te maken, brengen verschillende clubleden hun privé-motorfietsen mee. Dat initiatief fleurt de trieste herfstdag flink op. Het is toch zeldzaam mooi dat leden zo bevlogen zijn dat ze de moeite doen om motorfietsen mee te zeulen die op de keper beschouwd puur als decorstukken dienen. Iedereen is even aardig en attent en absoluut niet eenkennig. Gevoelsmatig word je – terwijl je net gearriveerd bent op een hypermoderne Honda – direct in de club opgenomen. Lid van het eerste uur Peter Verkleij herkent zich in dat beeld: “Toen ik een hobby zocht om ’s avonds een beetje te prutsen, ben ik een keertje bij een klassiekerbeurs gaan kijken. Bij de ene club keken ze nog niet naar me om, maar bij de Sparta Motorclub voelde ik me meteen thuis, zowel bij het merk als bij de club.”

Hoe de Onderdelendag van de Sparta Motorclub er verder uitzag en wat de club bijzonder maakt? Je leest het in de reportage in Het Motorrijwiel 187. Geen abonnee, maar wel elke twee maand een nieuwe editie op de deurmat ontvangen? Klik dan hier.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.