Nieuws

KJMV Clubdag met 75 Yamaha’s!

Al vele jaren ontmoeten liefhebbers van klassieke Japanse motorfietsen elkaar tijdens de KJMV-clubdag. Elk jaar kiest de Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging een speciaal thema. Dit keer is het  Yamaha aan de beurt. Daarom exposeert de vereniging aanstaande zondag 19 november 75 historische Yamaha-motoren.

De collectie is een weergave van de ontwikkelingen bij Yamaha tussen de jaren vijftig en negentig. De clubdag – openbaar voor het publiek – is inmiddels legendarisch.

“We hopen dat ook vele niet-insiders een kijkje komen nemen”, zegt voorzitter Peter van der Zon, “want we gaan heel wat unieke juweeltjes tentoonstellen. Van sommige modellen bestaat er nog maar één exemplaar in de hele wereld. En nu precies vijftig jaar geleden presenteerde Yamaha de modellen TX750, RD250 en RD350. Heel speciaal: Yamaha-Europa zal aanwezig zijn met niet minder dan veertien bijzondere exemplaren.”

De show laat straatfietsen zien, maar ook cross-, enduro- en racemodellen. De motoren lopen uiteen van 50cc-brommertjes tot dikke 1300cc-viercilinders.

De clubdag vindt op 19 november 2023 plaats tussen 12.00 en 18.00 uur, in het sfeervolle en unieke hotel ‘De Rijper Eilanden’ – Zuiddijk 2A, 1483 MA De Rijp – 0299 675 656

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.