Nieuws

Joël Robert (1943-2021) 

Zesvoudig wereldkampioen motocross Joël Robert is op 13 januari op 77-jarige leeftijd overleden. De Belg had al wat langer gezondheidsproblemen en leed onder meer aan diabetes. Vorige week werd hij in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij besmet raakte met het Corona-virus en daar ook nog eens een hartaanval overheen kreeg.  

Robert was één van de grote mannen van de Belgische en de mondiale motocross. Hij behaalde meer dan 250 overwinningen in zowel de 250cc- als in de 500cc-klasse, en behaalde maar liefst zes wereldtitels, 50 GP-zeges en 5 Belgische titels in de 250cc. Hij nam zes keer deel aan de Motorcross der Naties en 12 maal aan de Trofee der Naties. In 1965 kreeg hij de Belgische trofee voor sportverdienste en hij was ook tien jaar manager van de Belgische ploeg van de MXoN. 

Ook na zijn eigen crosscarrière bleef Robert actief in de motocross en was hij onder meer betrokken bij de Coupe de l’Avenir jeugdcross en de 12 uren van La Chinelle. Hij was ook jarenlang BMB-bestuurder. In november werd Joël Robert nog gehuldigd door de FIM voor zijn rijke carrière. Met hem is een groot motocrossman heengegaan! 

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.