Nieuws

Harley-Davidson Electra Glide Highway King, knipoog naar 1968

Harley-Davidson heeft het derde model van haar Icons Motorcycle Collection gepresenteerd: de heerlijk nostalgisch ogende Electra Glide Highway King.

De spaakwielen, de brede whitewall banden, een two-tone windscherm, een geveerd solozadel en het kleurenschema zijn allemaal een fraaie knipoog naar een tijdloos Harley-icoon: de FLH Electra Glide uit 1968.De limited edition Electra Glide Highway King ademt ontegenzeggelijk de sfeer van de ‘Swingin’ ‘60’s’, maar biedt uiteraard het comfort en de technologie van een moderne Harley-Davidson. De Icons Motorcycle Collection is een jaarlijks programma voor de beperkte release van een nieuw model dat een frisse kijk presenteert op een iconische Harley-Davidson. Een beperkte collectie dus, waarin elk model individueel genummerd is en slechts eenmaal wordt geproduceerd. De wereldwijde productie van de Electra Glide Highway King is beperkt tot maximaal 1.750 stuks.

In 1968 was de Electra Glide het vlaggenschip van Harley-Davidson. Rijders die wat extra comfort en gemak wilden, konden deze machine bestellen met het accessoirepakket ‘King of the Highway’, bestaande uit zadeltassen, een windscherm, een bagagerek en valbeugels. Daarbij beleven de Amerikanen dusdanig trouw aan het origineel, dat de zadeltassen, die in 1968 uitsluitend in het wit verkrijgbaar waren, ook nu weer deze kleur hebben.  De Highway King wordt aangeboden in twee kleuropties: Hi-Fi Orange (beperkt tot 1.000 stuks) en Hi-Fi Magenta (beperkt tot 750 stuks). De tankbadge lijkt trouwens erg veel op die van 1968. Een Icons Motorcycle Collection-graphic en een nummerbadge zijn met laser geëtst in de console.

De basis van de Electra Glide Highway King is natuurlijk modern en meer specifiek het Touring-frame van de Amerikaanse fabrikant gecombineerd met de Milwaukee-Eight 114 V-Twin-motor en moderne elektronica als bochten-ABS met gecombineerde voor- en achterrem, hellingshoekafhankelijke tractiecontrole, cruise control en Vehicle Hold Control.

Interesse? Kijk dan eerst of je zakken diep genoeg zijn, want met een vanaf-prijs van € 46.495,- is deze icon geen koopje. Meer info vind je hier!

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.