Nieuws

45.740 bezoekers op de Classic Motorshow Bremen

Afgelopen weekend startte de Bremen Classic Motorshow het klassieke voertuigseizoen in Duitsland. Gedurende drie dagen stroomden liefst 45.740 bezoekers naar de beurshallen van MESSE BREMEN. “We zijn erg blij dat er opnieuw zoveel mensen naar de show kwamen”, aldus Frank Ruge, projectmanager van de Bremen Classic Motorshow. “Het is een geweldig resultaat en het bevestigt dat Bremen stevig verankerd is als startpunt voor het seizoen.” Dit was het op één na hoogste bezoekerscijfer voor de Motorshow, net iets minder dan de 46.407 vorig jaar. Het betekent dat de Classic Motorshow opnieuw zijn reputatie als eerste bijeenkomst van de gemeenschap na de lange winterstop heeft bevestigd.

Traditioneel omvat de show speciale presentaties waarin specifieke twee- en vierwielers worden belicht. Dit jaar was de motorspecial gewijd aan de “borrelglaasjes” klasse van 50 cc-bromfietsen. In de twee hallen waar de nadruk op reserveonderdelen lag, vonden verzamelaars en restaurateurs zoals altijd een enorm assortiment reserveonderdelen. Ook de Vehicle Mart in de parkeergarage trok tijdens het evenement veel publiek.

De verkoop van motorfietsen liet zien dat de trend naar fietsen met een kleine capaciteit blijft groeien. “50cc-, 80cc- en 125cc-types blijven erg populair. En er was ook veel belangstelling voor exotische Japanse motoren, vooral sportieve tweetakttypes zoals het Suzuki gamma”, aldus Andy Schwietzer van het PS.SPEICHER Museum in Einbeck.

Ook Marc Trapp, de eigenaar en veilingmeester van Wormser Reklame-Auktion, is helemaal tevreden over de show. “Vanaf het begin was er enorme belangstelling voor ons aanbod. Mensen hebben veel waardevolle spullen ingezonden, en volgend jaar komen we zeker weer terug en houden we ook veilingen. Vanaf nu is de Bremen Classic Motorshow een must voor ons “, aldus Trapp. “We waren ook enorm onder de indruk van de organisatie en de fijne samenwerking met het Motorshow-team.”

De datum voor de volgende Bremen Classic Motorshow staat al vast. Het klassiekerseizoen van volgend jaar gaat van 31 januari tot en met 2 februari van start in Bremen.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.