Nieuws

30 september Motormarkt Balkburg

Motormarkt Balkbrug

Op  Zaterdag 30 september 2023 vindt in en rondom manege De Diamanthal de eerste editie van Motormarkt Balkbrug plaats. In de manege en op het verharde buitenterrein zal er een ruim aanbod zijn van motoren, bromfietsen en onderdelen.

Doorstart motormarkt Hardenberg
De organisatie van de bekende Motormarkt Hardenberg heeft besloten te stoppen met het organiseren van hun altijd populaire markt. Met behulp van deze voormalige organisatie maakt de nieuwe organisatie met veel enthousiaste vrijwilligers een doorstart in Balkbrug (gemeente Hardenberg). Doel is om een soortgelijke markt op te zetten met als aanknopingspunten: laagdrempelig, betaalbaar en gezellig. Vriendelijke marktplaats en entree prijzen zullen worden gehanteerd. Tegen schappelijke prijzen kan ook een hapje en een drankje worden genuttigd. Het parkeren is natuurlijk gratis.

Gevarieerd aanbod
Het aanbod van motoren en bromfietsen zal variëren van klassiek tot modern, van Adler tot Zündapp, van zescylinder tot ééncylinder, van Duits tot Amerikaans. Gereedschappen, literatuur en kleding mogen daarbij uiteraard ook niet ontbreken.

Uniek is dat veel aanbod afkomstig is van particulieren. Hopelijk worden er onderdelen aangeboden waarvan menigeen dacht dat deze niet meer te verkrijgen waren. Of doet misschien een voormalige handelaar zijn unieke zolderopruiming hier van de hand.

Dankzij de laagdrempelige toegang zijn ook de kosten voor de standhouder dermate gering dat bij aanvang van de markt vele plaatsen bezet zijn. Naast de beroepsmatige standhouders die in de ruime manege hallen staan, is er nog veel standruimte op de verharde buitenplaatsen. Balkbrug ligt 20 kilometer van de Duitse grens dus een fiks aantal standhouders en bezoekers is dan ook uit Duitsland afkomstig. Maar ook standhouders uit andere delen van Europa zijn erbij om in Balkbrug hun waren te slijten.

Gezelligheid staat bovenaan
De Motormarkt Balkbrug wordt georganiseerd door Stichting Paardensport Avereest. De leden zijn  als vrijwilliger actief om er voor iedereen een geslaagde dag van te maken. Dit en een toegangsprijs van slechts € 5,00 staat garant voor een dag vol bezienswaardigheden, een fijne sfeer en gezelligheid. De vele bezoekers kunnen tijdens Motormarkt Balkbrug dan ook weer eens met oude bekenden afspreken.

Ook in 2024 Motormarkt Balkbrug
Ook in 2024 is de nieuwe organisatie voornemens twee motormarkten te gaan organiseren in Balkbrug. Noteer de komende data alvast in Uw agenda: zaterdag 6 april 2024 en zaterdag 21 september 2024.

Bezoekersinfo: www.motormarktbalkbrug.nl

Entree 5,- euro per persoon,  kinderen tot en met 12 jaar gratis entree.

Aanvang markt is 08:00   –   einde markt is 16:00   Parkeren is gratis

Manege De Diamanthal, Hoogeveenseweg 38, 7707 CH Balkbrug.

Balkbrug ligt op de kruising van de provinciale wegen N377 en N48. Bezoekers kunnen de bewegwijzering vanaf deze wegen volgen tot aan ons gratis parkeerterrein. Welkom in Balkbrug !!

Handelaren kunnen hun spullen inbrengen op vrijdagmiddag vanaf 14:00 tot 20:00 uur  en zaterdagmorgen van 06:00 tot 08:00 uur.  Vanaf zaterdagmiddag 16:00 uur kunnen de handelaren hun spullen weer opruimen.

 

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.