Nieuws

Yamaha Racing Heritage Club breidt activiteiten uit

Na een succesvol eerste jaar heeft de Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) de vier evenementen aangekondigd waar het in 2023 aan deelneemt en breidt het de activiteiten uit naar klassieke offroad-segmenten.

Een van de hoogtepunten, van deze club die het race-erfgoed van Yamaha rijdend houdt, was het optreden van Wayne Rainey op zijn YZR500 kampioensmachine uit 1992 tijdens het Goodwood Festival of Speed. Dit jaar meer activiteiten dus voor YRHC, dat op 6 en 7 mei aftrapt met de Sunday Ride Classic op het Franse Paul Ricard, waar meteen ook het 50-jarig jubileum van Yamaha’z TZ-modellen wordt gevierd. Onder andere Christian Sarron, Johnny Cecotto en Steve Baker zullen hierbij aanwezig zijn.

Op 21 en 22 juli is YRHC op het Italiaanse Mugello ter ere van het 25-jarig bestaan van de YZF-R1. Hier dus wat meer moderne racers en daarnaast zijn ook de WK Superbike-coureurs Toprak Razgatlioglu, Andrea Locatelli, Dominique Aegerter en Remy Gardner aanwezig. Verder staat ook CRMC Classic Motorcycle Festival op het Engelse Donington Park op 30 en 31 juli op het programma. Tijdens de Veterans MX of Nations in het eveneens Engelse Foxhill van 24 – 28 augustus duikt YRHC het zand in ter ere van het 50-jarig bestaan van de YZ-modellen. Naast verschillende historische crossmotoren zullen ook voormalig 125cc-wereldkampioen Alessio Chiodi en voormalig Yamaha-crossteammanager Michele Rinaldi aanwezig zijn.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.