Motorrijwiel

Yamaha DT360 RT1: van impulsaankoop tot regelrechte voltreffer!

Sommige mensen zoeken heel lang zonder iets te vinden, anderen zoeken helemaal niet en vinden toch iets. Zo ook Hans Förg, die per toeval op deze Yamaha DT360 RT1 stuit!

Hans Förg bezocht in 2018 de Motorworld Classics in Friedrichshafen. De altijd goed gehumeurde en inmiddels gepensioneerde motorliefhebber rijdt al sinds zijn jeugd enthousiast op alle offroads en trialmotoren die hij voor de voeten krijgt. Met auto’s heeft hij niet zo veel. Toen hij bij een handelaar in Amerikaanse auto’s in een vitrine een foto zag, was het dan ook niet de dikke Amerikaanse V8 erop die zijn aandacht trok, maar de onscherpe tweewieler die wat oneerbiedig op de achtergrond stond. Want hoewel onscherp deed de kleine motorfiets hem sterk denken aan de eerste échte motor waar hij in 1975 op had gereden, een Yamaha DT250. En dus vroeg Förg of de motor ook te koop was? Ja, maar met dien verstande dat die nog in de Verenigde Staten stond. Een paar maanden later was dat niet meer het geval. De DT was de grote plas overgestoken en had nu een veilig plaatsje in de studeerkamer van de nieuwe eigenaar. Hoewel het hier een onvervalste impulsaankoop betrof, bleek het wel een regelrechte voltreffer.

Want de motor die Förg gekocht blijkt te hebben is namelijk een RT1 uit 1973, helemaal compleet, volledig origineel en met een prachtig patina! Je leest alles over de DT360 natuurlijk in Het Motorrijwiel 186! Een abonnement afsluiten? Dat kan, klik dan even hier.

Mobiele versie afsluiten