Nieuws

Vers van de pers: Racing classic motorcycles – First you have to finish

‘Treed binnen in de wereld van Classic Racing Motorcycles – maar neem je chequeboekje en medische verzekeringspapieren mee!’, zo omschrijft de Britse auteur en racer Andy Reynolds in één zin de fascinerende wereld van het racen met classic bikes. Je haat het of je hebt er een voorliefde voor; klassieke motorfietsen, deelnemen aan wedstrijden en natuurlijk als kers op de taart meedoen aan de Manx Grand Prix op het eiland Man in de Ierse zee.

Andy Reynolds was regelmatig deelnemer aan classic races en adoreert het circuit op Man met een bijzondere voorliefde voor de Manx Grand Prix, die elk jaar omstreeks eind augustus, begin september plaatsvindt. Voor veel amateurs vormt de Manx Grand Prix het hoogtepunt van het jaar. Dit evenement kenmerkt zich door de iets minder strengere regelgeving voor de deelnemers en is ook anders van opzet dan het grotere broertje, de Tourist Trophy. Maar hard rijden staat ook bij dit evenement hoog in het vaandel. In dit boek gaat Reynolds, zelf zo’n veertig jaar actief in de racerij en daardoor gepokt en gemazeld in het métier, er dieper op in.

Dat heeft een bijzonder lezenswaardig boek opgeleverd, dat niet alleen insiders van classic racing maar ook nieuwkomers in deze wereld zal verbazen. Zo gaat hij dieper in op zijn avonturen tijdens de vele wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa waaraan hij deelnam, de grote verscheidenheid aan motoren waarmee hij reed en andere aangename dingen van het racen, zoals de talrijke vriendschappen en de hechte collegialiteit die er in en buiten de rennerskwartieren tot stand komen. Eveneens beschrijft hij in alle ernst de bedroevende kant van het racen, zoals de tragedies die zich voordoen bij de haast onvermijdelijke crashes, waarbij heel wat coureurs zwaar letsel opliepen of hun hobby betaalden met het leven.

Het boek ‘Racing Classic Motorcycles – First you have to finish’ is een spontaan geschreven verhaal dat gebaseerd is op de realiteit en doorspekt is met humor, feitelijkheden en niet in de laatste plaats, veel passie. Het door Reynolds geschreven verhaal is gedetailleerd en voor iedereen die aan classic races deelneemt herkenbaar. Voor allen die overwegen om aan classic races deel te gaan nemen, is het een inspirerende bron van informatie.

Benieuwd naar het boek? ‘Racing Classic Motorcycles – First you have to finish’ is voor circa € 18,- te bestellen via www.velocebooks.com

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.