Nieuws

Silverstone Auctions veilt motoren Richard Hammond

Afgelopen zondag werden tijdens de Silverstone Auctions naast auto’s ook vijf motoren uit de privé collectie van voormalig presentator van TOP GEAR, Richard Hammond  geveild. 

Het zijn: een 1932 Velocette KSS Mk1 die £9,225 opbracht. Geïntroduceerd in 1925, was de KSS de Super Sports-versie en was in feite het weggebruiksequivalent van de succesvolle KTT-racers. Het betreft een in top staat gerestaureerd exemplaar.

 

 

 

 

 


Dan was er een 1977 Moto Guzzi Le Mans Mk met een zeldzame kuip en verkocht voor £15,188. De MG werd gerestaureerd door Victory Motorcycles of London.

 

 

 

 


Een gerestaureerde 1927 Sunbeam Model 2 werd verkocht voor £7,088. Het betreft een oudere, kwaliteitsrestauratie; de motor is zeer geschikt voor deelname aan de Banbury Run

 

 

 

 


Liefst £15,750 werd neergeteld voor een 1976 Kawasaki Z900 A4. Destijds nieuw geleverd door RWHS Classic Bikes of Shropshire in de kleurstelling Kawasaki Diamond Dark Green. De motor werd in de jaren negentig totaal gerestaureerd. Richard kocht de Kawasaki als cadeau voor zichzelf voor zijn 40e  verjaardag.

 

 

 


Een top opbrengst van £25,650 was er ten slotte voor de 2019 Norton Dominator 961 Street Limited Edition. Het betreft nummer #50 van slechts 50 gebouwde exemplaren met slechts 121 mijl op de teller. De nieuwprijs bedroeg ruim € 22.000. Let op de prachtige, handgemaakte tank, het stuur ter vervanging van van clip-ons, Öhlins achter schokdempers en voorvorken en speciale carbon airbox, voorspatbord en kuipschermpje. Richard kocht deze Norton voor zijn 50e verjaardag.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.