Motorrijwiel

Norton Atlas 650’s van tafel

We moeten terug naar eind 2018 toen Norton de tweecilinder Atlas 650 in twee versies presenteerde. Maar ze kwamen echter niet. Eind 2020 kondigde de nieuwe Norton-eigenaar TVS aan dat de beide twins in 2021 op de markt zouden komen, maar deze maand is duidelijk geworden dat de Atlas 650’s niet gaan komen.

 Ex-eigenaar Stuart Garner had grootse plannen met Norton. Met de nieuwe 650-paralleltwin en mooie nieuwe Atlas-modellen wilde hij volume gaan maken in de middenklasse. Maar Norton ging onder het mismanagement van. Garner failliet, tot het in 2020 werd overgenomen door het Indiase TVS. Eind 2020 wilde TVS de plannen van Garner nog voortzetten en kondigde het de Atlas-modellen voor 2021 aan. Geïnteresseerden konden zich op de Norton-website registreren en voor 500 Britse pond een voororder plaatsen. 

Dat geld schijnt verdwenen te zijn, want zoals de huidige CEO, Dr. Robert Hentschel, bekendmaakte, is de Atlas ondertussen van de productielijst weggestreept. Volgens onze Britse collega’s van MCN hebben potentiële Atlas-kopers een e-mail van Norton ontvangen, waarin ze er op gewezen worden dat er “geen plannen zijn de Atlas te produceren”, en wordt geadviseerd om “bij de curatoren om restitutie van de aanbetaling te verzoeken”.    

Ook TVS lijkt niet van plan om op korte termijn een aantrekkelijk geprijsde Norton op de markt te zetten. De huidige modellen hebben een stevig prijskaartje met meer dan 50.000 euro voor de V4SV en meer dan 22.000 euro voor de Commando 961. De prijs van de V4CR is nog niet bekend.  

Mobiele versie afsluiten