Nieuws

Motornieuws 2021: MV Agusta Superveloce 800

MV Agusta heeft de Superveloce 800 voor 2021 licht onderhanden genomen. De Superveloce gaat optisch bijna onveranderd het nieuwe seizoen in. Echter krijgen het blok, frame, chassis en elektronica enkele updates.

Door wat interne Euro5-aanpassingen verliest de drie-in-lijn een vleugje vermogen, de drie-in-lijn heeft in zijn jongste vorm namelijk 147 pk (1 pk minder dan vorig jaar) en 88 Nm koppel. Het rijwielgedeelte kreeg nieuw afgestemde veerelementen en het frame is lichtjes gemodificeerd. Ook de eindkappen van de einddempers zijn opnieuw ontworpen, terwijl de cockpit is verfraaid met een groot 5,5 inch TFT-display. De elektronica is eveneens aangepakt en gecompleteerd met een zesassige IMU, die bochten-ABS en hellingshoekafhankelijke tractiecontrole mogelijk maakt. Ook nieuw is de toevoeging van een speciale S-versie. Deze onderscheidt zich van de standaarduitvoering door een fraaie witte kleurstelling, alcantaraleren zadel, exclusieve spaakwielen en een racekit, met onder andere een Arrow-einddemper, nieuwe motormapping en een monozadel.

De 2021-Superveloce is beschikbaar in de kleuren Ago Red, Ago Silver, Pearl Metallic Yellow en Matt Metalic Graphite. De S-versie in de kleur Surreal White/Matt Gold. Prijzen zijn nog niet bekend. Info: www.motomondo.nl

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.