Nieuws

Het MotorRijwiel 172 11/12 juni op de mat!

Vrijdag 11 of zaterdag 12 juni valt hij weer op de mat, de kakelverse Het MotorRijwiel. In deze uitgave staan we uitgebreid stil bij het 100-jarig bestaan van Moto Guzzi. Dat doen we middels een fraaie en uitgebreide bloemlezing van de modelhistorie en met een rij-indruk van een Airone Sport uit 1955. Maar er is uiteraard nog veel meer te lezen. Een uitgebreide rij-indruk van de Honda CB500T en Suzuki GT500 bijvoorbeeld, twee 500cc-twins die slechts korte tijd geproduceerd werden en daardoor tegenwoordig maar moeilijk te vinden zijn. In Studio staat een Peugeot 176 TC4 in patina-staat mooi te wezen en op sportief vlak belichten we de sportgeschiedenis van het Amerikaanse Indian, dat bijvoorbeeld grote successen vierde op de levensgevaarlijke houten boardtrack-banen in Amerika.

En we kunnen er weer voorzichtig op uit! In dat kader waren we bij de VKM-Beerzerveldrit, een van de eerste georganiseerde ritjes van het jaar. Benno en Thecla Graas hebben ook al heel wat ritjes gemaakt, de teller van hun Royal Enfield staat inmiddels op 570.000 kilometer! In de nieuwe Het MotorRijwiel verhalen ze over de vele avontuurlijke ritten die tot dat kilometrage hebben geleid. Ook brengen we een bezoekje aan Skørn Racing, een bedrijfje van echte liefhebbers van classic racing uit het Twentse Almelo.

In een aflevering van Helden van toen haalt Theo Bult herinneringen op aan zijn racecarrière en laat hij zijn Yamsel 350 zien, een exacte kopie van de racer waarmee hij een halve terug voor sensatie zorgde tijdens de Dutch TT. Ook rijden we nog kort met een BMW R65 uit begin jaar tachtig en met een iets nieuwere Kawasaki Z900RS, die bijzondere herinneringen oproept bij de auteur van dienst.

Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als de Motorfamilie Weers, Langs weg en heg, Filmclub, Bedrijvig Klassiek en Vers van de Pers niet.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.