Motorrijwiel

Een miljoen kilometers met een Honda CBX!

Photographer: Tyson Jopson

Het eerste miljoen is het moeilijkst, dat kan elke miljonair je vertellen. Jürgen Hereth haalde het magische getal met zes nullen op zijn Honda CBX Pro Link, waarmee hij al sinds 1986 onderweg is.

“Miljonair! Eindelijk.” Het gaat Hereth daarbij niet om zijn banksaldo, maar om de kilometerstand van zijn Honda. Na 36 jaar kan hij zich geen leven meer voorstellen zonder zijn CBX: “Deze motor is voor mij gemaakt.” Ondanks de onwaarschijnlijke kilometerstand oogt ‘ie als nieuw. Het lakwerk, glad als babybilletjes, glimt als op de eerste dag, de zes glimmende uitlaatbochten fonkelen en alle aluminium onderdelen glimmen zijdezacht. Een echt juweeltje, deze CBX, een massieve schoonheid op wielen. Massief, maar elegant. “Kijk eens hoe de motorfiets daar staat, gewoon cool! Als hij net gewassen in de zon staat, kan ik er uren naar kijken”, zegt Hereth. Heel teder noemt hij zijn CBX zelfs ‘mijn baby’. Hij heeft het dan wel over een gigantische baby van maar liefst 300 kilo.

Maar een miljoen kilometers, dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Welke pech hij met de CBX kende en wat het geheim is van zo’n enorme kilometerstand legt hij haarfijn uit in Het Motorrijwiel 185. Nog geen abonnee, maar wel interesse? Klik dan hier.

Mobiele versie afsluiten