Nieuws

Bijzonder eekhoorntje onder de hamer

Bij veilinghuis Bonhams komt een Scott Flying Squirrel 696 uit 1937 onder de hamer. Wie deze naam al vreemd vindt, heeft de oldtimer nog niet gezien.

Toch passen de gekke naam en de looks van de Flying Squirrel perfect bij elkaar. Ze geven deze Scott uit 1937 een haast onweerstaanbare charme. Deze motorfiets wordt tijdens de ‘Spring Sales’  op 23 en 24 april aanstaande geveild. De geschatte opbrengst is 4.500 tot 7.000 Britse pond.

Deze Flying Squirrel werd tussen 1926 en 1940 door The Scott Motorcycles Company geproduceerd. Hij is te herkennen aan het kleine, knabbelende eekhoorntje op het voorspatbord. De kleine knabbelaar wordt aangedreven door een vloeistofgekoelde tweecilinder tweetakt met voor die tijd uitzonderlijke thermosyphon-koeling. Het is goed voor 34 pk vermogen en daarmee kan de ongeveer 150 kilo wegende Scott met zijn drie versnellingen een topsnelheid van zo’n 110 km/uur bereiken. Ter vergelijk: het topmodel van DKW uit die tijd, de SB500, had slechts 15 pk maar haf met 115 km/uur wel een hogere topsnelheid.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.