Nieuws

Ariel NH Red Hunter

De NH Red Hunter was in de jaren vijftig de machine van Ariel in het 350cc-segment. Motorverzamelaar Jan Cees Alberda zag onlangs een ‘Rode Jager’ te koop staan en kon de verleiding niet weerstaan.

Voordat Alberda deze NH kocht had hij er al eentje in zijn bezit. Dat exemplaar was praktisch compleet en lopend, maar had meerdere kleuren en geen kenteken. Dat vond hij geen probleem, maar jaren later was hij er nog steeds niet aan toegekomen omdat er aan alle motoren in zijn collectie wel wat moet gebeuren. Een niet urgente klus wordt dan al snel uitgesteld tot een later moment. In de zomer van 2021 zag Jan Cees op het internet precies zo’n zelfde NH te koop staan, maar dan in de juiste kleur en helemaal rijklaar. Jan Cees koppelde de aanhanger aan zijn auto en ging bij de verkoper langs. Daar bleek de motor inderdaad compleet en hij startte met enkele trappen op de kickstarter. Daarna bleek echter dat het gas bleef hangen, maar desondanks besloot Jan Cees de NH mee te nemen. Eenmaal thuis zette hij er een andere carburateur op en klaar was de Ariel.

Maar wat is het verhaal achter de NH Red Hunter? En hoe zagen de modellen voor en na deze NH uit 1954 er uit? Dat lees je in Het Motorrijwiel 181! Geen abonnee? Klik dan hier voor een voordelig abonnement op Het MotorRijwiel

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.