Nieuws

50 jaar Kawasaki Z-historie, speciaal jubileummodel?

Komend jaar viert Kawasaki 50 jaar Z-historie. In een teaser-video hinten de Japanners op iets speciaals om dat te vieren.

In de jaren zeventig legde Kawasaki de basis voor de Z-familie. Inmiddels zijn we een halve eeuw verder en dat feestje willen ze bij Kawasaki groots vieren. Tenminste, als we onderstaande teaser-video mogen geloven.

In de video zien we in ieder geval een zijdeksel van de Kawasaki Z1/A en de hint dat er in 2022 iets gevierd gaat worden. Welke cadeautjes Kawasaki daarbij gaat uitpakken blijft vooralsnog ongewis. We zouden ons bijvoorbeeld een speciale uitvoering kunnen voorstellen van de Z900RS, in dezelfde kleur als de eerste Z1. Ook de logo’s zouden dan in de oude stijl kunnen zijn uitgevoerd, en als er dan ook nog spaakwielen in plaats van gietwielen onder zouden komen… Die hebben we voor het laats op de Zephyr-modellen gezien. Maar ook een Anniversary-uitvoering van de nieuwe Z650RS zou een optie kunnen zijn. Vermoedelijk weten we na de aanstaande EICMA in Milaan meer….

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.