Nieuws

3 juli BromfieTTs – TT Circuit Assen

Brommen op de TT-baan’ tijdens ode aan de bromfiets

Op zondag 3 juli 2022 gaan de beroemde Grand Prix-startlichten weer op groen voor duizenden bromfietseigenaren, passagiers, clubs, maar ook voor nieuwsgierige bezoekers die zich graag nog eens onderdompelen in de ‘brommertijd’. Vriendenclubs als de ‘Niekarker Nozems’, de ‘Schakelclub Maas & Waal’ en families van soms wel drie generaties ontmoeten elkaar op het grootste bromfietsevenement van Nederland om gezamenlijk een rondje te ‘brommen’ over het wereldberoemde TT-circuit.     

‘Brommen met beroemde GP-helden’
Tijdens BromfieTTs staat het TT-circuit de hele dag in het teken van de 50cc-tweewieler die jarenlang het straatbeeld in Nederland bepaalde. Van alledaagse brommers tot inmiddels zeer zeldzame modellen. Voor bromfietsers en clubs gaat het om ‘zien en gezien worden’ én natuurlijk om een rondje  ‘brommen langs de tribunes op de legendarische TT-baan’ waar GP-helden als Wil Hartog, Aalt Toersen en Henk van Kessel menig succes behaalden. Sterker nog, de voormalige Grand Prix-winnaars en de wereldkampioen 50cc van 1974 trekken speciaal voor deze gelegenheid hun motorpak weer aan om de BromfieTTsers te begeleiden over het TT-circuit!

Programma
Naast het ‘brommen op de TT-baan’ wordt er binnen het programma van de Moto Trophy gedurende de dag geracet met historische tweetakt en viertakt motorfietsen. In en vanuit de paddock vergapen bezoekers zich niet alleen aan de bromfietsen die op gezette tijden de baan op gaan, maar dankzij Brouwer Motors en JMPB Parts ook aan talloze in nieuwstaat verkerende ‘showmodellen’ en exclusief verbouwde tweewielers. Op de BromfieTTs onderdelenmarkt worden bromfietsen, onderdelen en accessoires aangeboden.

Motomondo biedt bezoekers de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommerrijden (opnieuw) te beleven op diverse nieuwe modellen van RIEJU en MASH. En ondanks de aanwezigheid van een ‘politie-agent’, mag het gas VOL open op de rollenbank bij de stand van Bromfiets Magazine.

Entree en aanvang
BromfieTTs vindt plaats op zondag 3 juli aanstaande van 10.00 uur tot 18.00 uur op het TT Circuit Assen. De entree met bromfiets en inclusief ‘brommen op de TT-baan’ bedraagt 30 Euro. Passagiers en bezoekers zonder bromfiets betalen slechts 10 Euro.

Info: LDP International b.v., E. info@bromfietts.nl T. 0592-318 055 W. www.bromfietts.nl

     

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.